Content-Length: 19775 | pFad | https://tv2.dk/secure

Sådan kan du sende fortroligt tip til TV 2

Har du et fortroligt tip?

TV 2 driver en af landets største undersøgende redaktioner. Vi arbejder ofte med følsomme kilder, der ønsker at få de vigtige historier frem i lyset.

Derfor tager vi kildebeskyttelsen meget alvorligt. Løftet om kildebeskyttelse kan ikke gradbøjes. Vi står ved vores løfte, uanset om historien handler om overgreb i plejesektoren eller om nationens sikkerhed.

Hvis du vil dele fortrolig viden eller følsomme dokumenter med os, opfordrer vi dig til at bruge en af de fem nedenstående muligheder for at kontakte os sikkert. Kun to af vores journalister har adgang til at læse din henvendelse. Læs mere om dem, og om hvordan du konkakter dem nedenfor.

Hvis du har et tip, som ikke kræver ekstra sikkerhed, kan du skrive til os via 1234.

Krypterede beskeder

Der findes en række apps, som gør det muligt at sende krypterede beskeder fra din smartphone. Signal anbefales af den tidligere NSA-whistleblower Edward Snowden. Den mere udbredte WhatsApp tilbyder også mulighed for krypterede beskeder.

På begge tjenester kan du bruge dette nummer:

2625 2520

Hvis dit tip drejer sig om din arbejdsgiver, er det vigtigt, at du ikke benytter dig af din arbejdscomputer eller arbejdstelefon.

  1. Gå i App Store eller Google Play og find den app, du ønsker at benytte.
  2. Download appen, og udfyld formularen. Du er nu klar til at skrive til TV 2 på 2625 2520.
  3. Hvis du ønsker at sende dokumenter, kan du installere både Signal og WhatsApp på din computer. Det er dog afgørende, at du ikke benytter dig af din arbejdscomputer, hvis dit tip drejer sig om din arbejdsgiver.

Både Signal og Whatsapp er knyttet til dit telefonnummer. Hvis du ikke ønsker at oplyse dit telefonnummer, kan du benytte applikationen Threema. Den kan hentes i både App Store og Google Play, hvor den koster 29 kroner. Herefter kan du skrive til TV 2 på brugernavnet JXMYWKWH.

Krypteret email

ProtonMail kan du oprette en anonym bruger, der kan sende krypterede mails til os på denne adresse:

tv2secure@protonmail.com

Indholdet i mails mellem to brugere på Proton er krypteret. Selvom indholdet af mailen er krypteret, vil det dog stadig være muligt for myndigheder at spore afsenderen af emailen gennem din computers ip-adresse. Dette kan forebygges ved at logge på ProtonMail gennem Tor-netværket.

Hvis dit tip drejer sig om din arbejdsgiver, er det afgørende, at du ikke benytter dig af din arbejdscomputer eller arbejdstelefon.

  1. Åbn din browser og gå ind på protonmail.com
  2. Opret en anonym bruger
  3. Skriv til TV 2s ProtonMail på tv2secure@protonmail.com

Hvis du ønsker at gå på Proton via Tor-browseren kan den downloades her. Når du har installeret Tor-browseren skal du gå ind på Protons hjemmeside, som ligger på Tor-adressen protonmailrmez3lotccipshtkleegetolb73fuirgj7r4o4vfu7ozyd.onion

Almindelig post

Et gammeldags postet brev eller pakke uden afsender er forholdsvist sikkert. Vi anbefaler, at du poster brevet i en postkasse, der ikke er i dit lokalområde.

Send brevet til denne adresse:

TV 2

Teglholm allé 16

2450 København SV

Att. Thomas Østerlin Koch

Du er også velkommen til at aflevere materiale i receptionen på vores kontorer i Odense og København:

  • Rugårdsvej 25, 5000 Odense C
  • Teglholm allé 16, 2450 København SV

Mærk kuverten ”Att. Thomas Østerlin Koch”.

SecureDrop

På TV 2s SecureDrop kan du dele dokumenter og skrive til os, uden at vi eller andre kan identificere dig. SecureDrop er udviklet af Freedom of Press Foundation og kan findes på Tor-netværket på denne adresse:

srumyob2jq5nvppzt66aaab333n2wmq6xgkg4khfe24ixdb7umf7mtyd.onion

Tor-netværket slører din identitet og din position, mens de oplysninger, du putter ind i vores SecureDrop, kun kan læses af to medarbejdere på TV 2. Når vi skal åbne din henvendelse, bliver den afkrypteret på en maskine, der ikke har adgang til internettet. Medmindre du selv sender oplysninger, der identificerer dig, vil TV 2 ikke kende din identitet.

Hvis dit tip drejer sig om din arbejdsgiver, er det afgørende, at du ikke benytter dig af din arbejdscomputer eller arbejdstelefon.

  1. Installer Tor-Browser på din computer. Tor skjuler din IP-adresse og kan hentes her
  2. Åben Tor-browseren, og gå ind på TV 2s SecureDrop-side på denne adresse: srumyob2jq5nvppzt66aaab333n2wmq6xgkg4khfe24ixdb7umf7mtyd.onion
  3. Efter et klik har du adgang til at skrive anonymt til os. Her bliver du også udstyret med en unik kode, som du skal huske. Den giver dig mulighed for at læse vores svar til dig.

Din henvendelse bliver opbevaret krypteret på servere internt i TV2. Når vi skal åbne din henvendelse bliver den afkrypteret på en maskine, der ikke har adgang til internettet. Medmindre du selv sender oplysninger, der identificerer dig, vil TV2 ikke kende din identitet.

Selvom SecureDrop opererer på Tor-netværket, der slører din identitet og placering, kan du tilføje et ekstra lag af sikkerhed ved at benytte dig af et offentligt netværk på f.eks. et bibliotek eller en café.

En af Danmarks største undersøgende redaktioner

På TV 2s undersøgende redaktioner arbejder 33 journalister med de mest følsomme historier. Vi afslører alt fra overgreb i plejesektoren til milliardsvindel.

Alle henvendelser bliver læst og behandlet strengt fortroligt af vores kildemedarbejder, Thomas Østerlin Koch, der som den eneste har adgang til de ovenstående platforme.

Thomas Østerlin Koch

Journalist

Thomas stod for kilderne i forbindelse med TV 2s afsløringer af en række hidtil ukendte bagmænd i sagen om svindel med udbytteskat for 12,7 milliarder kroner. Det lykkedes Thomas at få fingrene i et top hemmeligt forlig mellem de amerikanske bagmænd og Skattestyrelsen i Danmark. I forlængelse af programmerne forsøgte nogle af de dyreste advokater i USA at afsløre Thomas’ kilder. Det er endnu ikke lykkedes.

Senest har Thomas været en af hovedmændene bag afsløringerne af Danske Banks gældsskandale, der bygger på et omfattende materiale af lækkede dokumenter.

FAQ

Hvad betyder kildebeskyttelse?

Kildebeskyttelsen er det helligste princip, vi har. Vi beskytter kilder, hvis vi har lovet det. Det løfte står vi ved uanset hvad. Løftet om kildebeskyttelse kan ikke gradbøjes, og vi står ved vores løfte, uanset om historien handler om overgreb i plejesektoren eller om nationens sikkerhed.

Kan politiet tvinge jer til at afsløre mig som kilde?

Politiet forsøgte i forbindelse med den såkaldte lækagesag at tvinge TV 2 til at afsløre identiteten på en kilde til en historie. TV 2 tog kampen for kildebeskyttelsen hele vejen til Højesteret, der fastslog, at TV 2 ikke kunne tvinges til at afsløre identiteten på kilden til historien. Selv hvis en domstol i et hypotetisk scenarie skulle tvinge TV 2 til at afsløre identiteten på en kilde, vil vi, hvis vi har lovet kildebeskyttelse, står vi ved vores løfte, og vi vil i yderste konsekvens tage straffen for ikke at efterkomme rettens afgørelse.

Hvem kommer til at kende min identitet?

På TV 2 arbejder vi med et princip om ’need to know’, når vi beskæftiger os med fortrolige kilder. Det vil sige, at din identitet holdes i en sluttet kreds af betroede medarbejdere, der har behov for at kende din identitet, hvis den er nødvendig for at kunne lave historien. I første omgang vil det kun være vores kildemedarbejder, der kender din identitet. Den vil kun blive delt med andre (f.eks. en redaktør), hvis du er tryg ved det og samtykker til det.

Hvis du ønsker at være anonym over for os, kan du benytte dig af vores SecureDrop, der gør det muligt at kommunikere med os og dele oplysninger, uden vi kan se, hvem du er.

Kan I beskytte mig mod en magtfuld modstander?

Vi har stor erfaring med at beskytte yderst følsomme kilder, som befinder sig i en udsat position på grund af samarbejdet med os. De dyreste amerikanske advokater, Bagmandspolitiet og Danske Bank har det til fælles, at de alle uden held har forsøgt at afsløre kilder til vores historier.

Hvad er et godt tip?

Et godt tip kan være mange ting, men det skal gerne være underbygget på den ene eller den anden måde. Fornemmelser vil ofte ikke være tilstrækkeligt til, at vi vil undersøge historien nærmere. Dokumentation i form af dokumenter eller optagelser (video og/eller lyd) af kritisable forhold er eksempler på måder, der kan underbygge en historie.

Hvad er den bedste metode at kontakte jer på?

Det kommer an på den konkrete sag. Gør dig nogle tanker om, hvem du frygter, vil kunne afsløre, at du skriver til os, og hvordan de vil kunne afsløre det. Drejer det sig om din arbejdsgiver, vil det i mange tilfælde være tilstrækkeligt at benytte sig af krypterede beskeder eller mail på en computer eller telefon, som din arbejdsgiver ikke har adgang til. I andre tilfælde kan det give mere mening at benytte sig af vores SecureDrop, der er den sikreste af de ovenstående muligheder.

Jeg er ikke it-nørd. Kan jeg finde ud af de ovenstående muligheder for at kontakte jer sikkert?

Tryk på fold ud knappen under den kontaktform, som du ønsker at benytte. Her guider vi dig skridt for skridt gennem processen med at kontakte os sikkert. Hvis du ikke kan overskue de elektroniske kontaktformer, kan du altid sende os et brev eller aflevere materiale til os i receptionen på et af vores kontorer.









ApplySandwichStrip

pFad - (p)hone/(F)rame/(a)nonymizer/(d)eclutterfier!      Saves Data!


--- a PPN by Garber Painting Akron. With Image Size Reduction included!

Fetched URL: https://tv2.dk/secure

Alternative Proxies:

Alternative Proxy

pFad Proxy

pFad v3 Proxy

pFad v4 Proxy